четвъртък, 1 септември 2016 г.

ЗА РЕФОРМАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО - 2016 год.

Реформата в образованието започва днес, директорите сменят имената на училищата
______________
Смяна на имената на училищата, промяна на трудовите договори, смяна на печатите и промени на банковите сметки и на електронните подписи - това са първите стъпки, които училищните директори трябва да направят, за да осъществят реформата в образованието. Тя ще се прокарва с влизащия в сила от днес изцяло нов закон за предучилищното и училищното образование, който бе приет от ГЕРБ и Реформаторския блок миналата есен.
От промяната на имената ще бъдат засегнати основно езиковите и математическите гимназии, както и средните общообразователни училища (СОУ), които ще трябва да бъдат прекръстени съответно на профилирани гимназии (ПГ) и на средни училища (СУ). На директорите няма да се налага да променят номера в регистъра БУЛСТАТ, става ясно информация, която е публикувана на специално създаден от просветното министерство сайт с въпроси и отговори за реформата.
Преди 15 септември в училищата ще трябва да бъдат формирани и обществени съвети, които да осъществяват граждански контрол върху образователното заведение.
Диплома за основно образование ще се взема след седми клас
Освен имената на училищата с новия закон се променя и структурата на ...
__________________
продължете от ...: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/08/01/2800970_reformata_v_obrazovanieto_zapochva_dnes_direktorite/