вторник, 4 февруари 2014 г.

Би Би Си говори за наши писатели

Литературата може да бъде най-добрият посланик на България в чужбина. Това казаха Капка Касабова и Мирослав Пенков, които бяха поканени на живо в предаване на BBC4.
Двамата писатели представиха основните тенденции в българската литература, като препоръчаха класически и нови български автори на английската аудитория, съобщава Лира БГ.
"България е една от страните, които често срещаме в новините напоследък. Политици и медии безкрайно спекулират с това колко човека може да, а може и да не, емигрират в Англия след отварянето на пазара на работна ръка от страна на Европейския съюз. Решихме да разгледаме тази черноморска държава през най-впечатляващия източник - нейната литература", каза в представянето на темата на предаването Open book Мирела Фростръп. Журналистката отбеляза, че Мирослав Пенков, който преподава творческо писане в Тексаския университет, е носител на Международната награда на BBC за кратък разказ през 2012-а. Тя го попита защо романите у нас се появяват на доста късен етап от развитието на литературата....   продължете от тук: ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ СТАНДАРТ 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар